And I dont even feel the same love when we hug no more


Amerikansk skola förbjuder beröring med händer!




Kramar förbjuds på skolor runt om i USA. Nu har beröring med händer förbjudits på en mellanstadieskola i Connecticut, USA. Straffet? Avstängning från sin utbildning. Rektorn på East Shore Middle School i Connecticut fattade beslutet att bestraffa elever som omfamnar varandra efter en våldsam incident där en elev fick åka till sjukhus. Anledningen uppges vara att fysisk kontakt påverkar barnens säkerhet och lärande.
Det uppger amerikanska CBS.

– Konsekvenserna kan bli föräldramöten, kvarsittning eller avstängning från skolan, skriver skolans rektor Catherine Williams, i ett brev till elevernas föräldrar.
Tidigare har flera skolor i USA infört regler mot kramar mellan personal och elever. Det har varit ett sätt att skydda barnen mot sexuella övergrepp och för att skydda personalen mot eventuella anklagelser. Men på flera skolor – framför allt mellanstadieskolor – utökas nu reglerna till att även gälla kramar mellan barn.
Även vänskapskramar och high-fives. Eleverna på skolan i Connecticut kan inte längre hälsa på varandra med en handklappning i luften när de kommer till skolan. Då blir de avstängda. Den nyinförda regeln har mött kritik från både elever och deras föräldrar. Eleverna påpekar att kramar är deras generations sätt att hälsa.



Orkade ni läsa allt? Om inte så handlar det i stortsätt om att elever på en skola i bl a Connecticut inte får hälsa på varandra längra med kramar eller high five's. Hade detta hänt i Sverige skulle det ju protesteras enormt skulle jag gissa, och speciellt i min skola så kramvänliga som alla är. Inte bara vi teatrare utan verkligen alla hälsar med en kram även förtsta gången man ses. Så kramförbud? Nejtack. Ibland är jag faktiskt glad att jag endå bor i lilla Sverige.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0